Цена со 10% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Оваа oрганска смеса за печење чоколадна торта на Bauckhof е за сите љубители на чоколада. Оваа торта има вкус на чоколаден рај и е апсолутно задолжителна за следниот состанок со кафе. Без разлика дали за семејство, добри пријатели или драги колеги, правењето торта никогаш не било толку лесно. Вкусна и во веганска верзија.
- Погодна за вегани
- Погодна за вегетаријанци
- Не содржи лактоза
- За брза и лесна подготовка
- Стандарди за квалитет: Demeter, органско лого на ЕУ
Пакувањето содржи:
- 400 g основна смеса за основата.
- 110 g основна смеса за преливот.
Овие состојки мора да се додадат:
- За основа: 90 g неутрално масло (на пр. масло за пржење/печење), 250 ml вода, 1,5 лажица сок од лимон.
- За прелив: 600 ml крем за готвење (хопла), 150 ml млеко.
За веганска подготовка:
- За основа: 90 g неутрално масло (на пр. масло за пржење/печење), 250 ml вода, 1,5 лажица масло. сок од лимон.
- За прелив: 300 g веганско крем сирење, 400 ml растителен крем (растителна хопла) која не мора да се измати.
Начин на подготовка:
1. Загрејте ја рерната на 180°C (горна/долна топлина) и обложете го дното на калапот за торти со стега (⌀ 25 cm) со хартија за печење. Проверете дали хартијата за печење е цврсто стегната помеѓу основата и страните на калапот.
2. Смесата за печење за тестото ставете ја во сад. Додадете го маслото, водата и сокот од лимон и изматете додека смесата не се изедначи. Истурете го тестото во калапот и ставете ја тавата во загреана рерна на средно висока температура.
3. Печете приближно 35 минути. Оставете ја основата за колачот добро да се излади. Отстранете ја хартијата за печење и пресечете ја основата од пандишпанот хоризонтално. Оставете ги двата слоја на страна.
4. За чоколадниот крем, ставете го течниот крем (хоплата) со млекото во голем, висок сад за матење (внимавајте: смесата може да попрска) и матете со рачен миксер кратко на најмала, а потоа на најголема брзина. Кога кремот ќе добие конзистентност да може да се намачка, тој е подготовен.
5. Долниот слој за торта ставете го на чинија за торта, а потоа намачкајте 1/3 од чоколадниот крем рамномерно одозгора до работ. Одозгора ставете го вториот слој од колачот и одозгора намачкајте 1/3 од кремот. Остатокот од кремот премачкајте го преку страните на колачот.
6. Тортата ставете ја во фрижидер најмалку 2 часа пред да ја послужите. Пред послужување украсете со декорација по ваш избор.
Наш совет: Како алтернатива на кремот + млекото, за кремот можете да користите и 400 g маскарпоне + 350 ml млеко.
За веганската подготовка: Најпрвин измешајте го веганскиот крем сирење со растителниот крем (растителната хопла). Потоа продолжете како што е наведено погоре во рецептот.
Рецепт за Гола торта:
Подговете и печете ја смесата за чоколадна торта според упатствата, во тава со пружина од 20 см околу 40 минути. Оставете да се излади. Отстранете ја хартијата за печење и исечете го направениот пандишпан двапати хоризонтално, а долниот слој ставете го на чинија за торта. Подгответе чоколаден крем како што е опишано погоре. Со помош на готварска шприц ќеса, ставете 1/3 од кремот на долниот слој пандишпан. Ставете ја на средната основа и повторно нанесете 1/3 од кремот. Одозгора се става горниот слој и се додава преостанатиот крем. Тортата ставете ја во фрижидер на 2 часа. Пред сервирање, декорирајте со свежо овошје по ваш избор.
Состав: Брашно од спелта** [спелта е вид пченица], сиров шеќер од трска**, какао со малку маснотии* 10%, скроб од ориз*, прашок за пециво (средство за нараснување: натриум хидроген карбонат, закиселувач: монокалиум тартарат, пченкарен скроб*) , пченкарен скроб*, камена сол, ванила*.
*од контролирано органско одгледување
**од биодинамично одгледување
Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, јаткасти плодови, соја и сусам.
Алергени: Спелено брашно.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1514 kJ/357 kcal
Масти: 1,8 g
од кои заситени: 0,8 g
Јаглехидрати: 74 g
од кои шеќери: 33 g
Растителни влакна: 4,6 g
Протеини: 8 g
Сол: 0,97 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар